0

Regeringen vill att Försäkringskassan "bryter utvecklingen" inom Personlig Assistans

Av Calle, 4 februari i Personlig assistans
2016-02-03Regeringen uppmanar nu Försäkringskassan att "bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen".Detta uppfattas av många som en signal om ytterligare press på Försäkringskassan att hålla igen på assistansersättningen.Uppmaningen finns med i regeringens regleringsbrev till Försäkringskassan för år 2016 och väcker stor oro.- ..

Fortsätt att läsa →
0

"Regeringen stryper den personliga assistansen"

Av Calle, 23 september i Personlig assistans
"Regeringen stryper den personliga assistansen" Budget 2016. Nu har regeringen presenterat sin höstbudget. Vi, personer med normbrytande funktionalitet, är tydliga förlorare. Budgeten gör att regeringsförklaringens försäkran om vår delaktighet i samhället framstår som tomma ord. Skriver Maria Dahl mfl, ordförande STILLäs mer på:http://www.dage..

Fortsätt att läsa →
0

schablonbeloppet höjs med 4 kr till 2016

Av Calle, 23 september i Personlig assistans
Assistansersättningens timbelopp för år 2016 blir enligt beslut från regeringen 288 kr/timme. Den nya ersättningen innebär en ökning med 4 kr eller 1,4 procent, vilket är samma historiskt låga höjning som förra året. Regeringen skriver att schablonbeloppet nu ska räknas upp med 1,4 % varje år.

Fortsätt att läsa →
0

Livihops Dagliga verksamhet bjuder in till Öppethus!

Av Jill Ericson, 29 maj i Just nu
LIVIHOPS DAGLIGA VERKSAMHET BJUDER IN TILL ÖPPETHUS! Torsdagen 11/6 kl: 15.00-17.00 Adress: Tegelviksgatan 40 Stockholm. Åk till Slussen och ta Buss 2 till Barnängen. Solidaritetshuset, plan 4 Äntligen kan vi slå upp dörrarna till vår efterlängtade verksamhet! Vi hoppas ni vill komma och fira det med oss. Ni får en kortare presentation om..

Fortsätt att läsa →
0

Vi gör skillnad

Av Calle, 21 april i Personlig assistans
Vad är Vi gör skillnad? Vi gör skillnad startade som ett upprop inför valet 2014. Nu har det utvecklats till en plattform för att väcka uppmärksamhet och sprida kunskap om privat driven vård och omsorg. Här visar vi hur 12 000 företag och 170 000 medarbetare varje dag bidrar till en modern välfärd. Bakom Vi gör skillnad står branschorganisationen..

Fortsätt att läsa →
0

Assistansersättning – begränsning av utbetalning för viss arbetstid

Av Calle, 5 mars i Personlig assistans
Assistansersättning – begränsning av utbetalning för viss arbetstid Försäkringskassan ser begränsning av arbetstid som en kontrollbestämmelse för arbetsgivaren/anordnaren av assistansersättning. Försäkringskassan kan komma att begränsa utbetalningarna av assistansersättning om personliga assistenter arbetar mer än den tillåtna arbetstiden unde..

Fortsätt att läsa →
  1  2  3  4  5  Nästa »  Sista »