0

Assistansersättning – begränsning av utbetalning för viss arbetstid

Av Calle, 5 mars i Personlig assistans
Assistansersättning – begränsning av utbetalning för viss arbetstid Försäkringskassan ser begränsning av arbetstid som en kontrollbestämmelse för arbetsgivaren/anordnaren av assistansersättning. Försäkringskassan kan komma att begränsa utbetalningarna av assistansersättning om personliga assistenter arbetar mer än den tillåtna arbetstiden unde..

Fortsätt att läsa →
0

Nu har vi öppethus för Livihops Dagliga verksamhet

Av Jill Ericson, 25 februari i Just nu
Nu har vi öppethus för Livihops Dagliga verksamhet. Vi öppnar en arbetslivssyftande verksamhet på Tegelviksgatan 40 i Stockholm.Livihops Dagliga verksamhet kommer att erbjuda våra deltagare arbetsträning som ska kunna leda till en praktikplats som passar individen. Hos oss får man sin egen arbetsplats med egen dator, stationär eller bärbar, det so..

Fortsätt att läsa →
0

Nytt angående lönerna

Av Jonny Burman, 17 april i Om Livihop
Från och med lönen som utbetalas i april kommer lönespecifikationerna skickas ut via mail till anställda som har registrerat sin mailadress i Aiai.När man som anställd jobbat sitt sista pass för månaden ska man gå in och godkänna månadens timmar i Aiai för att sedan arbetsledaren ska ska kunna godkänna senast den 5:e månaden efter.

Fortsätt att läsa →
0

Assistansföretag kan andas ut - ett tag till

Av Jonny Burman, 8 mars i Personlig assistans
Försäkringskassan kommer med nytt besked om assistansersättning. Förskottsbetalningar ska stoppas - men inte så snabbt som i september.- Det har tyvärr uppstått missförstånd kring tidpunkten för införandet, och vi ber om ursäkt om vi inte varit tillräckligt tydliga kring detta. För oss är det viktigt att förändringarna sker på ett förutsägbart sätt..

Fortsätt att läsa →
0

Nyhet: Försvagad ekonomi bäddar för fler begränsningar för den assistansberättigade!

Av Jonny Burman, 28 februari i Personlig assistans
Försäkringskassan meddelade den 27/2 att man från och med september avser att införa efterskottsbetalning av assistansersättningen. Detta kommer att slå hårt mot framförallt assistansberättigade och små och medelstora assistansverksamheter. Det kommer att skada mångfalden och valfriheten. Förslaget innebär att det måste finnas ekonomiskt utrymme ho..

Fortsätt att läsa →
0

Pressinbjudan: Hur kan livsvillkoren för människor med funktionsnedsättning förbättras i EU?

Av Jonny Burman, 26 februari i Tillgänglighet
På tisdag den 11 mars arrangerar Handikappförbunden en EU-debatt i Haninge med företrädare för de svenska partierna i Europaparlamentet. Här får de chansen att berätta om hur deras partier vill förändra livsvillkoren för människor med funktionsnedsättning.Fokus kommer att ligga på frågor om fattigdomsbekämpning, tillgänglighet och mänskliga rättigh..

Fortsätt att läsa →
  1  2  3  4  5  Nästa »  Sista »