0

Nytt angående lönerna

Av Jonny Burman, 17 april i Om Livihop
Från och med lönen som utbetalas i april kommer lönespecifikationerna skickas ut via mail till anställda som har registrerat sin mailadress i Aiai.När man som anställd jobbat sitt sista pass för månaden ska man gå in och godkänna månadens timmar i Aiai för att sedan arbetsledaren ska ska kunna godkänna senast den 5:e månaden efter.

Fortsätt att läsa →
0

Assistansföretag kan andas ut - ett tag till

Av Jonny Burman, 8 mars i Personlig assistans
Försäkringskassan kommer med nytt besked om assistansersättning. Förskottsbetalningar ska stoppas - men inte så snabbt som i september.- Det har tyvärr uppstått missförstånd kring tidpunkten för införandet, och vi ber om ursäkt om vi inte varit tillräckligt tydliga kring detta. För oss är det viktigt att förändringarna sker på ett förutsägbart sätt..

Fortsätt att läsa →
0

Nyhet: Försvagad ekonomi bäddar för fler begränsningar för den assistansberättigade!

Av Jonny Burman, 28 februari i Personlig assistans
Försäkringskassan meddelade den 27/2 att man från och med september avser att införa efterskottsbetalning av assistansersättningen. Detta kommer att slå hårt mot framförallt assistansberättigade och små och medelstora assistansverksamheter. Det kommer att skada mångfalden och valfriheten. Förslaget innebär att det måste finnas ekonomiskt utrymme ho..

Fortsätt att läsa →
0

Pressinbjudan: Hur kan livsvillkoren för människor med funktionsnedsättning förbättras i EU?

Av Jonny Burman, 26 februari i Tillgänglighet
På tisdag den 11 mars arrangerar Handikappförbunden en EU-debatt i Haninge med företrädare för de svenska partierna i Europaparlamentet. Här får de chansen att berätta om hur deras partier vill förändra livsvillkoren för människor med funktionsnedsättning.Fokus kommer att ligga på frågor om fattigdomsbekämpning, tillgänglighet och mänskliga rättigh..

Fortsätt att läsa →
0

Både ris och ros till assistansutredning

Av Jonny Burman, 24 februari i Personlig assistans
SKL välkomnar en del av förslagen som läggs fram kring assistansersättningen men är också kritiska mot utredningens bedömning att nuvarande ersättningsnivå är för hög. Assistansersättningsutredningen överlämnade idag sitt betänkande till regeringen. I direktiven ingick att lämna förslag på förändringar i den statliga ersättningen för per..

Fortsätt att läsa →
0

Så sänder SVT från Paralympics

Av Jonny Burman, 23 februari i Paralympics
Största satsningen någonsin - 17 personer på plats i SotjiDen 7-16 mars avgörs Paralympics i Sotji. SVT kommer att sända cirka 60-70 timmar i tv från tävlingarna. Dessutom kommer ett antal tävlingar och matcher sändas exklusivt i Play.– Vi kommer att sända direkt i tv och SVT Play varje dag och dessutom sammanfatta höjdpunkterna i ett dagligt maga..

Fortsätt att läsa →
  1  2  3  4  5  Nästa »  Sista »