LIVIHOP NU I FALUN - Livihop
Stäng

Vi finns i hela Sverige - kontakta oss gärna!

010-15 15 900
info@livihop.se

LIVIHOP NU I FALUN

22.03.13

Falu Assistans Ekonomisk förening lämnade på torsdagen in en konkursansökan till Falu Tingsrätt.

– Eftersom vi nyligen fått besked om att vi inte beviljats tillstånd att bedriva personlig assistans, har vi tyvärr ingen annan möjlighet än att ansöka om konkurs, säger ordförande Erland Nydén.

Sedan 2010 har Falu assistans samordnat den personliga och livsviktiga assistansen för nio brukare i Falun sedan 2010.

Verksamheten har bedrivits som kooperativ utan privata vinstintressen.

– Eftersom vi nyligen fått besked om att vi inte beviljats tillstånd att bedriva personlig assistans har vi tyvärr ingen annan möjlighet än att ansöka om konkurs. Detta i och med att vårt överklagande av Socialstyrelsens beslut avslogs. Grunderna till beslutet bedömer vi vara av formaliakaraktär, främst formuleringar av rutiner. Förbättringar av rutinbeskrivningar har synbarligen inte beaktats i samband med vår överklagan, säger Erland Nydén i ett pressmeddelande.

– Det är naturligtvis för oss som förening och framförallt för våra brukare en påfrestande situation. Till saken hör att alla brukare och deras anhöriga har uttalat sitt stora förtroende för vår verksamhet. Dessutom har de anställda också sett Falu assistans som en bra arbetsgivare, fortsätter han.

Föreningens medlemmar har gemensamt kommit överens om att gå in i Livihop assistansbolag AB, vilket bedömts som det bästa alternativet under rådande situation.

Anders Norin023-935 58anders.norin@dt.se

Källa: DT