Om oss

Samarbeten

Våra samarbeten

Vi samarbetar med flera olika hjälpmedelsleverantörer. Kontakta oss för mer information om hur Du som kund kan få nyttjanderätt till dessa hjälpmedel: info@livihop.se.

Eloflex

För vem är Eloflex?

Med Eloflex får du som har svårt att gå friheten tillbaka. Den hopfällbara konstruktionen i kombination med den låga vikten gör den enkel att ta med i egen bil, checka in på flyget eller ta med på bussen, tåget eller båten.

Hur fungerar den?

Eloflex är kompakt och smidig, vändradien är liten och precisionen hög vilket innebär att den fungerar lika bra inomhus som utomhus. Eloflex har hög kvalitet, bra sittkomfort, överlägsen stabilitet och goda köregenskaper. Dubbla batterier ger en körsträcka på 30 km (5 timmars körning) på en laddning.

www.eloflex.se

Mayday Aid

För vem är Mayday Aid?

Mayday har olika produkter för olika behov.

Hur fungerar deras produkter?

Här är ett par exempel på några av deras produkter:

Miniwalk – en gåstol för barn i alla åldrar. Gåstolen finns i två storlekar. Alla, oavsett ålder, har möjlighet att komma upp och stå och gå.

Off Road – stor sulky för dig som vill komma med ut på skogspromenad eller komma ner till stranden. Off Road kan också kopplas till en cykel och fungerar utmärkt att löpträna med.

www.maydayaid.se

Mollii

Molliis helkroppsdräkt för dig med spasticitet, svaghet och smärta. Mollii hjälper kroppen att slappna av i spända och spastiska muskler, ökar rörelse, funktion och förbättrar livskvalitet.

För vem är Mollii?

Mollii är ett bra hjälpmedel för personer med spasticitet och felaktig muskelspänning till följd av cerebral pares, stroke, ryggmärgsskador eller andra neurologiska skador.

Hur fungerar det?

Mollii är ett funktionellt klädesplagg, som består av ett par byxor, en jacka och en avtagbar kontrollenhet som skickar svaga elektriska signaler till användaren via elektroder på plaggets insida. Dräkten har 58 insydda elektroder som används för att stimulera upp till 40 olika muskler i kroppen och programmeras utifrån individens behov.

Vad händer i kroppen när man använder Mollii?

Mollii utlöser, med svag ström, grundspänning i muskulaturen. Antagonisten till den spastiska muskeln stimuleras med ström, om t.ex. biceps är spastisk stimuleras triceps med ström. Genom att muskeln slappnar av ges möjlighet till aktiv rörelse och successiv funktions-förbättring.

www.mollii.com

NeatNordic

För vem är NeatNordic?

Neatnordic har produkter som hjälper användare med att duscha och gå på toaletten själva.

Hur fungerar deras produkter?

Sit & Shower är ett automatiskt duschsystem som tvättar hela kroppen medan användaren sitter på en specialdesignad duschrullstol som enkelt kan rullas in och ut ur duschen.

Smarta toaletter

Smarta toaletter som tvättar och torkar. ”NeatSeat” monteras på befintliga toalettstolar utan att badrumsrenoveringar måste genomföras.

www.neatnordic.se